….kako nam je bilo…

..kao što je bilo najavljeno…16.05. u prostorima dječijeg vrtića “Potočnica” imali smo predavanje “Podizanje nivoa energije kroz duhovnu praksu”.

Kao što znate u gostima nam je bila Ananda Vdović, duhovna učiteljica i slikarica, učenica Sri Sri Ravi Shankara. Vjerujuem da su neki od vas čuli za nega kao osnivača Art of Living ili tehniku Sudarshan Kriye.

bhaktisutravideo.jpg
Ananda nam je govorila o izvorima energije koje koristimo i koji nam trebaju da bismo živjeli ovdje u materijalnom svijetu – spavanje, hrana, voda, meditacija… o stresu, nedostatku energije, svojim iskustvima prije i poslije meditacije….
O Sahaj Samadhi meditaciji:

Sahaj Samadhi meditacija

U životu mnogo toga postižemo ulažući napor. Pa ipak, postoje neke stvari koje naporom ne možemo postići. Meditiranje je delikatno umijeće potpunog ne činjenja – otpuštanje svega da bi bio ono što jesi. Meditacija umu omogućuje toliko potreban, dubok odmor.

Sahaj Samadhi meditacija je prirodan i lak način nenapornog meditiranja. Sahaj Samadhi meditacija omogućuje svjesnom umu da se staloži i umiri duboko u samom sebi. A kad je um staložen i miran, iz njega se otpuštaju sve napetosti i stres te um biva centriran u sadašnjem trenutku. Jedino u sadašnjem trenutku nalazimo istinsku sreću; u tim smo trenucima slobodni od žaljenja zbog prošlosti te od straha od budućnosti. Sahaj znači prirodno, lako. Samadhi znači prosvjetljenje. Sahaj Samadhi meditacijom bez napora dopiremo do naše unutrašnje prirode.

Svatko je iskusio to meditativno stanje u određenim trenucima duboke radosti i sreće, možda na godišnjem odmoru ili kada je bio potpuno zaokupljen nekom aktivnošću.

Tek na trenutak, um postane tako prozračan i umiren. Iskusili smo takve trenutke i želimo ih ponovno iskusiti ali ne znamo kako.

Kad naučimo Sahaj Samadhi meditaciju, to nam daje sposobnost da ponovimo taj doživljaj smirenosti, smirene budnosti, usred zaposlenog svakodnevnog života.

U samo 3 susreta u trajanju od po jedan do dva sata, naučit ćete doći u dodir sa svojom vlastitom prirodom. Redovito prakticiranje, svega dva puta dnevno, može potpuno promijeniti kvalitetu vašeg života. Sahaj Samadhi vrlo je snažna tehnika koja daje iskustvo velike ugode.

Svi smo za zanimanjem pratili predavaje koje je bilo, više nego stimulativno i opuštajuče.

anandaiprevoditeljicafi4.gif publika2ob4.gif publika1dv9.gif

Isto tako predavanje je bilo simultano prevođeno s Engleskog na Hrvatski i obratno (čime bi ovim putem zahvalili prevoditeljici). I što je najzanimljivije, tek danas kad je sastavljen ovaj mali i kratki izvještaj….iznenađenje!!!

anandaba5.gif
Ovo nije prvi put da moja kamera uhvati izboje energije oko neke osobe.Svi oni koji su bili nazočni, znaju da nije bilo nikakvog osvjetljenja sa strane na kojoj sam stajala fotografirajući Anandu. Stajala sam postrance, uza zid. Prozora nema odakle bi moglo doprijeti ovakvo svjetlo….

Napisali i obradili Tai i Goran.
Oglasi

1 komentar »

  1. MojUm said

    Još jedan način da se postignu dobrobiti meditacije bez velikog napora je korištenje naprednih meditacijskih sustava koji su znanstveno utemeljeni te zasnovani na “brainwave entrainment” tehnologiji. Trenutno najmoćniji takav sustav je BrainEv kod kojeg se šest mjeseci slušaju mp3 snimke 30 minuta dnevno. Naravno i nadalje je potrebna doza samokontrole, jer bez svakodnevnog korištenja nema rezultata.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: